Popüler Yayınlar

güzellik sırları

Ben,kozmetik değil de doğal güzellik malzemelerinden yanayım ve uygulayıp memnun kaldığım ürünlerin malzemelerini burada sizlerle paylaşimak istedim.

Dünya mutfağı

Burada denenmiş tatlılar, tuzlular,börek,çörek aklınıza gelen ne varsa uyguladığınız yemekleri benimle paylaşırmısınız?

Amigurubi

Naçizane,küçük kızıma yaptığım oyuncaklar ve başka sitelerden bulup beyendiğim amigurubiler.Çok seviyorum bunları içimdeki çocuk coşuyor.:))

Boncuk işleri

Yeni öğrendim ama çok ta hoşuma gitti doğrusu,modellerimizi paylaşabiliriz.

22 Eylül 2010 Çarşamba

NEFİS YEMEK TARİFLERİ sitesinden alıntıdır.


Tepsi Kebabı(Urfa usulü) - Nefis Yemek Tarifleri 



Posted: 23 Aug 2010 12:32 AM PDT

Malzemeler
1 kilo patlıcan
1 çorba kaşığı sıvı yağ
Köftesi için;
500 gram kıyma
1 adet soğan
1 çorba kaşığı salça,biraz da biber salçası ekleyebilirsiniz
tuz,isot ve karabiber
Hazırlanışı
Soğanı rendeleyin.Kıyma,salça,tuz,isot ve karabiberi ekleyip yoğurun.
Patlıcanları 3 parmak eninde kesin.Bir patlıcan büyükçe köfte şeklinde dizin.Ortasına domatesleri dilimleyin.Elinize sıvıyağa batırın patlıcanların üstüne sürün.Bunun nedeni evdeki fırınlarda pişirdiğimiz için üstleri kurumasın.220 veya 250 derecelik fırında patlıcanlar suyunu salıp çekene kadar pişirin.Alt ve üst ayrı pişirilen fırınlarda ilk 30 dakika sadece alttan pişirip sonra üstünü yakın.Yaklaşık 1 saat içinde  pişiyor ama patlıcanların pişip pişmediğini kontrol edin.Taş fırın bulma şansınız varsa 30 dakika içinde yemeğiniz servise hazır olacaktır.
NOT;Şanlıurfa’da bu yemeğe soğan ve salça koyulmuyor ama ev fırınlarında et kuruduğu için ben koyuyorum.Etin içine değil ama servisinde kuru soğan kesilip dürüm yapılıyor.Sizde servis yaparken kuru soğan ve lavaşla yaparsanız çok lezzetli olduğunu göreceksiniz.
Soğanı rendeleyin.Kıyma,salça,tuz,isot ve karabiberi ekleyip yoğurun.Patlıcanları 3 parmak eninde kesin.Bir patlıcan büyükçe köfte şeklinde dizin.Ortasına domatesleri dilimleyin.Elinize sıvıyağa batırın patlıcanların üstüne sürün.Bunun nedeni evdeki fırınlarda pişirdiğimiz için üstleri kurumasın.220 veya 250 derecelik fırında patlıcanlar suyunu salıp çekene kadar pişirin.Alt ve üst ayrı pişirilen fırınlarda ilk 30 dakika sadece alttan pişirip sonra üstünü yakın.Yaklaşık 1 saat içinde  pişiyor ama patlıcanların pişip pişmediğini kontrol edin.Taş fırın bulma şansınız varsa 30 dakika içinde yemeğiniz servise hazır olacaktır.NOT;Şanlıurfa’da bu yemeğe soğan ve salça koyulmuyor ama ev fırınlarında et kuruduğu için ben koyuyorum.Etin içine değil ama servisinde kuru soğan kesilip dürüm yapılıyor.Sizde servis yaparken kuru soğan ve lavaşla yaparsanız çok lezzetli olduğunu göreceksiniz.
Posted: 23 Aug 2010 12:13 AM PDT

Malzemeler
Bir orta kase büyüklüğünde hazır erişte
1,5litre su
1 adet soğan
1 tutam nane
Bir orta kase büyüklüğünde kase yoğurt(tahminen 5 yemek kaşığı kadar)
Hazırlanışı

Bir çorba tenceresi içinde suyumuzu kaynamaya bırakıyoruz. Su iyice kaynayınca eriştelerimizi döküyoruz orta ateşte pişen erişteler büyücek ve kendini salacaktır suyu da yarı yarıya çektiği zaman tıpkı makarna gibi o zaman ocağı kapatabilirsiniz. Bir yandan yoğurdumuzu çırpıp sulandırıyoruz, iyice içilesi ayran kıvamına getiriyoruz. Bir yandan da eriştelerin soğumasını az bekliyoruz veya soğuması için  balkona vs yere koyabilirsiniz (buzdolabı olmasın),biraz üzerindeki buhar kaybolana kadar soğusa yeterlidir. Bir yandan da soğanımızı ister rende ister ince doğrayarak bir tava içinde sıvı yağ içinde kavuruyoruz. Kavrulunca ocagın altını kapatıp naneleri soğanın üzerine serpiyoruz. Ocağın sıcaklığı onun özleşmesine yardımcı olacaktır. Daha sonra suyu süzülmeyen eriştelerin içine yavaş yavaş yoğurdu döküyoruz, dökerken biraz biraz eriştenin kendi suyundan yoğurduna 1-2 kaşık karıştırın ki yogurt kesilmesin. Dikkatlice bu işi tamamlıyoruz. Üzerine soğanı ve naneyi döküp hepsini karıştırıyoruz. Soğuk olarak içiyoruz, tam yaz çorbasıdır. Afiyet olsun.

Not: 
Bu çorba bildiğim kadarıyla yöreseldir. Erzincan yöresine ait. Ben bir tanıdık vasıtasıyla ögrendim tarifimde o yörenin çorbasına ait olup eksik bir şeyler varsa şimdiden benim üsülüm olmuştur. Kolay gelsin herkese…
Posted: 22 Aug 2010 12:16 PM PDT

Malzemeler
Pandispanyası için;
6 yumurta
6 küçük fincan şeker
1 k. fincan su
6 k. fincan un
1 pkt kabartma tozu
1 pkt vanilin
2 çorba kaşığı kakao
Kreması İçin;
3,5 su bardağı süt
1 yumurta
2 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı un
1 çorba kaşığı nişasta
2 paket vanilin
2 çorba kaşığı kakao
- Damla Çikolata
- Bonibon
- Rulo Kat
Hazırlanışı
Pandispanyası için yumurta ve şekerimiz bembeyaz olana kadar iyice çırpıyoruz ve diğer malzemeleri sırası ile çırpıyoruz. Yağlanmış kelepçeli kalıba döküp önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 25-30 dkk kadar pişiriyoruz.. ve soğutuyoruz.
Krema içinde bütün malzemeyi muhallebi gibi pişirip soğumaya bırakıyoruz. En son 5 dakika kadar daha çırpıyoruz.
Soğuyan keki 2′ye kesip arasına kremamızı sürüyoruz. (ben ara kata bol damla çikolata serptim:) Ayrıca süt ile ıslattım katları)..
Diğer katı da kapatıp, kalan kremamızı heryerine güzeeelce sürüyoruz..
En son kenarlarına da rulo katları özenle döşüyoruz :) Üzerine de bolca bonibon serpip hayran hayran pastaya bakıyoruz :)))
Posted: 21 Aug 2010 11:05 AM PDT

Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet rendelenmiş kabak
2 adet rendelenmiş patates
1 bardak ılık süt
Yarım paket maya (15-20gr)
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (yaklaşık 2 su bardağı kadar)
1 yemek kaşığından biraz az tuz
Hazırlanışı
Yumurta sarısının bir tanesini ayırıyoruz. Un ve kabartma tozu dışında malzemeleri karıştırıyoruz. Kabartma tozunu ve unu az az katıyoruz akışkan bir kek kıvamına getiriyoruz, tepsiye döktükten sonra üzerine yumurta sarısını sürüyoruz. Susam ya da hashas tozuyla süsleyebilirsiniz . 180° de pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Posted: 21 Aug 2010 01:45 AM PDT

Malzemeler
Dış Malzeme:
350 gr esmer ince bulgur(karınca başı)
3 çorba kaşığı irmik
2 adet patates
1 çorba kaşığı biber salçası (tepeleme)
1 tatlı kaşığı kimyon(silme)
1 tatlı kaşığı Tuz
İç malzeme:
250 gr orta yağlı kıyma
1baş soğan(büyükçe,çintilmiş)
1tatlı kaşığı biber salçası
½ çay kaşığı kimyon
2 çay kaşığı tatlı pulbiber
½ çay bardağı zeytin yağı
½ çay bardağı bıçakla kıyılmış ceviz
Karabiber
Tuz
Arzuya göre kıyılmış maydanoz
Hazırlanışta:
1çay bardağı zeytin yağı
1 Kap Ilıksu
Hazırlanışı
Önce dış hamurumuzu hazırlayalım,patateslerin kabuklarını soyup dilimleyelim,bir tencerede haşlayalım(suyunu bol koyabilirsiniz ileri aşamada bulguru ıslatmakta kullanacağız)
Yoğurma kabımıza bulgurumuzu ve tüm malzemeyi koyalım,haşlanan patatesleri ve 1,5 bardak sıcak haşlama suyunu ekleyip,karıştırıp 30 dk dinlendirelim.
İç için kıymayı kavuralım.Soğanı , biber salçası ve zeytin yağını ekleyelim,baharatlardan sonra cevizi ekleyip kavurmaya devam edelim(1-2 dk)Altını kaptıktan sonra maydonozu ekleyip,karıştıralım.
Bir kaba elimiz batırmak için ılık su hazırlayalım,dış hamuru yaklaşık 15 dk elimizi suya batırarak yoğuralım.Bulgurumuz tüm malzeme ile iç içe geçinceye ve bulgur özleninceye kadar(bilek kuvveti isteyen bir iştir,bulgur özlendikçe yoğurması güçleşir)
Hamurumuz 2 ye ayıralım.Bol zeytinyağı ile yağladığımız cam tepsimize ayırdığımız hamurlardan birinden ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak 2 elimizle açalım (elimizi suya batırararak)her parçayı tabanda yanyana koyarak suyla yapıştıralım.Tabanı oluşturalım(Açılan her parça yaklaşık yarım cm den biraz daha kalın olmalı)
Taban hazır olduktan sonra içimizi tabana yayalım.Üzerine hamurun diğer parçasını tabana yaydığımız gibi parçaları ekleyerek yayalım.(dikkat sürekli elimizi suya batıralım,parçaları ıslak elimizle yapıştıralım).Sık sık yaptığımız üst tabanı, elimizi ıslatıp bastıralım.
En son kalan zeytin yağını gezdirelim.Elimizle su serpiştirelim.Sini köftemizi kareleyerek keselim.175-200 derecelik fırında önce alt ,sonra alt üst,en son üstten kızartarak pişirmeyi bitirelim
Not: Bu yemeğin püf noktası elinizin sürekli ılıksuda olmasıdır.Dış yoğurma aşamasında bulguru bolsuyla ıslatıp çamurlaştırmayın.
Yemeğinizin tabanına ve üstüne yağ eklemekten çekinmeyin,zira bulgur yağı emer.
Dış malzemeye patates yerine et dövme makinasından geçirilmiş ette konabilir
Fırın aşamasına gelmeden kesmeyi asla unutmayın.Piştikten sonra kesmek sini köftenizin dağılmasına sebep olacaktır.Porsiyonları bu aşamada hazırlayabilirsiniz
Fırından çıktıktan sonra ,asla servis etmeyiniz.Elinizi ıslatıp su serpin bir beze sarıp,1,5 Saat oda sıcaklığında dinlendirin.Ilık servis idealdir.
Cam kap ölçüsü 22×33 dür
Afiyet olsun
Posted: 20 Aug 2010 01:12 AM PDT

Malzemeler
20-25 tane kabak çiçeği
1 su bardağı pirinç
1 adet kuru soğan
1 adet domates
nane, maydanoz
karabiber, tuz, zeytinyağı
Hazırlanışı
Kabak çiçeklerini yıkadıktan sonra çiçeğin sap kısmındaki yeşillikleri kopartın. Çiçeğin içindeki sarı kısmı çay kaşığı yardımı ile çıkartın.(yaprağı yırtmadan)
Yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında kavurun, üzerine yıkadığınız pirinci ilave edin. Pirinçler şeffaflaşınca domates rendesi ilave edin. Bir iki karıştırıp yeşillikleri, karabiberi yarım su bardağı su ve tuzunu da ekleyip demlenmeye bırakın.
Dolma içi soğuyunca kabak çiçeklerinin içine birer tatlı kaşığı koyun. Çiçeğin üst kısmını katlayıp, katladığınız yer altta kalacak şekilde tencereye (hafif dik)sıralayın. Üzerine bir iki kaşık zeytinyağı gezdirin, tuzunu ve suyunu koyup pişirin
Not:
Çiçeklerin içini fazla doldurmayın.
Dolma içini çiğden de hazırlayabilirsiniz.
Kabak çiçeğini bulmak biraz zor, pazara çok erken gitmeniz gerekiyor, bahçenizde kabaklarınız varsa çiçekler kapanmadan, ucunda kabağı olmayan (erkek) çiçekleri toplamanız gerekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder