Popüler Yayınlar

güzellik sırları

Ben,kozmetik değil de doğal güzellik malzemelerinden yanayım ve uygulayıp memnun kaldığım ürünlerin malzemelerini burada sizlerle paylaşimak istedim.

Dünya mutfağı

Burada denenmiş tatlılar, tuzlular,börek,çörek aklınıza gelen ne varsa uyguladığınız yemekleri benimle paylaşırmısınız?

Amigurubi

Naçizane,küçük kızıma yaptığım oyuncaklar ve başka sitelerden bulup beyendiğim amigurubiler.Çok seviyorum bunları içimdeki çocuk coşuyor.:))

Boncuk işleri

Yeni öğrendim ama çok ta hoşuma gitti doğrusu,modellerimizi paylaşabiliriz.

22 Eylül 2010 Çarşamba

BAMYA KIZARTMASI


Posted: 29 Aug 2010 10:30 AM PDT

Malzemeler
½ kilo uzun bamya
3 adet domates
2 yumurta
Sarımsak
1 yemek kaşığı sirke
Un, tuz, sıvı yağ
Hazırlanışı
Bamyaları yıkadıktan sonra sap kısımlarını huni şeklinde kesin. Kuruması için bekleyin.Derin bir kâsede 2 adet yumurtayı iyice çırpın, tepsiye 2-3 kaşık un koyun bamyaları una bulayın sonra çırptığınız yumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartın.
Sosu için domatesleri rendeleyin, sarımsaklarla beraber yağda soteleyin, domatesler pişince bir yemek kaşığı sirke ve tuz ilave ederek bir iki dakika daha pişirin.
Hazırladığınız sosu kızarttığınız bamyaların üzerine döküp servis yapın.
Dikili pazarındaki bir teyzeden aldığım tarif  umarım beğenirsiniz.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder