Popüler Yayınlar

güzellik sırları

Ben,kozmetik değil de doğal güzellik malzemelerinden yanayım ve uygulayıp memnun kaldığım ürünlerin malzemelerini burada sizlerle paylaşimak istedim.

Dünya mutfağı

Burada denenmiş tatlılar, tuzlular,börek,çörek aklınıza gelen ne varsa uyguladığınız yemekleri benimle paylaşırmısınız?

Amigurubi

Naçizane,küçük kızıma yaptığım oyuncaklar ve başka sitelerden bulup beyendiğim amigurubiler.Çok seviyorum bunları içimdeki çocuk coşuyor.:))

Boncuk işleri

Yeni öğrendim ama çok ta hoşuma gitti doğrusu,modellerimizi paylaşabiliriz.

21 Eylül 2010 Salı

Bursaya özgü TAHİNLİ PİDE

KateKategori: Hamur isleri

                                          

 

 
Çoğunuz ilk kez görmüş olabilirsiniz.Bildiğim kadarıyla Bursa'ya mahsus bir tat tahinlı pide.Biz ailece severek yiyoruz.Dolayısıyla sizlerlede paylaşmak istiyorum..
MALZEMELER
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı su
  • 4/3 su bardağı toz şeker
  • 2 yumurta (sarılarını üzerine sürmek için ayırın)
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 küp yaşmaya
  • aldığı kadar un
İÇ MALZEME
  • 1su bardağı tahin
  • 1 su bardağı su
  • yarım su bardağı toz şeker
  • Önce su ve tahini karıştırıp şekeri ekleyip tekrar karıştırın.
YAPILIŞI
Mayayı 1 su bardağı ılık su içerisinde eritip, un haricindeki malzeme ile karıltırın.Yavaş yavaş unu ekleyerek hamuru toparlanana kadar yoğurun.Oldukça yumuşak kıvamlı bir hamur elde edeceksiniz.Hamurunuzu üzerini kapatarak sıcak bir ortamda mayalanmaya bırakın.
Kabaran hamurdan yumurtadan biraz büyük parçalar alıp elinizle inceltin.Kenarlarını yarım cm. kadar içe kıvırın ve tepsiye sıralayın.
Tepsideki hamurların bir müddet daha kabarmasını bekleyip kenarlarına yumurta sarısı sürüp iç malzemesini koyun ve 200 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
gori: Hamur isleri

1 yorum:

  1. Bu tarifi en nihayet buldum.Has mutfak yayınlamış oradan aldım.

    YanıtlaSil