Popüler Yayınlar

güzellik sırları

Ben,kozmetik değil de doğal güzellik malzemelerinden yanayım ve uygulayıp memnun kaldığım ürünlerin malzemelerini burada sizlerle paylaşimak istedim.

Dünya mutfağı

Burada denenmiş tatlılar, tuzlular,börek,çörek aklınıza gelen ne varsa uyguladığınız yemekleri benimle paylaşırmısınız?

Amigurubi

Naçizane,küçük kızıma yaptığım oyuncaklar ve başka sitelerden bulup beyendiğim amigurubiler.Çok seviyorum bunları içimdeki çocuk coşuyor.:))

Boncuk işleri

Yeni öğrendim ama çok ta hoşuma gitti doğrusu,modellerimizi paylaşabiliriz.

22 Eylül 2010 Çarşamba

Ağzınıza layık TATLAR


Dolama Gül Börek - Nefis Yemek Tarifleri 



Posted: 16 Sep 2010 10:10 AM PDT


Malzemeler
300 gr. dana kıyma
2 adet patlıcan
2 adet patates
1 baş soğan
5 adet yufka
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber
içine;
1 bardak sıvı yağ
Yarım bardak su
Hazırlanışı
Bir baş soğan ve 2 patlıcanı küp küp doğrayın, 2 adet patatesi rendeleyin, kavurun en son kıymayı ve ince doğranmış maydanozu ekleyin. Tuz, karabiber ekleyip ocağın altını kapatın. Yufkaları ortadan ikiye börüp su ve yağdan oluşan karışımdan kaşıkla serpin. Yufkanın düz olan kenarına iç harcından serin ve ince bir şekilde dolayın ve gül şeklinde rulo oluşturun. Yağlanmış fırın tepsisine sıralayın kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp üzerlerine yumurta sarısı sürüp 200 derece fırında 30 dk. pişirin. Afiyet olsun.
Posted: 15 Sep 2010 07:13 AM PDT


Malzemeler
½ kilo köftelik kıyma
1 çay bardağı ince bulgur
1 adet kuru soğan
Kimyon
Karabiber
Tercihe göre kuru nane
Kırmızı pul biber
Hazırlanışı
Bulgurun üzerine yarım su bardağı sıcak su ilave ederek şişirin, soğanı rendeleyin. Yoğurma kabında kıyma, soğan, bulgur, kimyon, karabiber ve tuzu özleşene kadar yoğurun. Elinizi ıslatarak köfte harcından küçük parçalar kopartıp, köfte şekli verin. Köfteleri az yağlı tavada pişirdikten sonra sevis yapın. Afiyet olsun..
 
 Not: Benim bulgurlu köfte olarak bildiğim köfteyi bugün tv de oruk kebabı olarak izledim onun için ismine oruk kebabı ekledim.
Posted: 15 Sep 2010 01:48 AM PDT

Malzemeler
Yarım su bardağı yeşil mercimek
Yarım su bardağı sarı mercimek
1 adet soğan
1 adet patates
1 adet havuç
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
1 yemek kaşığı zeytinyağı (mısır veya ayçiçek de olabilir)
Yarım litre ılık su
Hazırlanışı
Tenceremizin içine salçalarımızın ikisini de atıp sıvı yağı da koyduktan sonra karıştırıp pişiriyoruz, üzerine sarı ve yeşil mercimeği bir süzgeç veya elek içinde birleştirerek beraberce suyun altında yıkadıktan sonra tencerenin içine döküyoruz. Üzerine soğanımızı soyarak enine ve boyuna ortasından bıçak vurarak atıyoruz, patatesimizi soyup ikiye ayırıp onuda katıyoruz. Havucu da yıkayıp soyduktan sonra ikiye hatta çok büyükse üçe bölerek atabilirsiniz. Üzerine ılık suyumuzu dökerek tuzumuzu karabiberimizi isteğe göre pul biberi de atarak kısık ateşte 20-25 suyunu az çok çekene kadar pişmesini bekliyoruz. Elinizle çorbayı bir alt üst edin ki patates soğan ve havuçların yumuşayıp yumuşadığını kontrol edin eğer orta sertlikteyse biraz daha göz kararı su ilave ederek tekrar pişmeye bırakın. 15 dk içinde yumuşamış olacaktır. Evinizde bir el rondosu varsa işiniz daha kolay çünkü ben rondadan çekerek yapıyorum. Tencerenin içinde ki sebzeleri ögütücü ile parçalayıp mercimekleri de çekiyoruz. Eğer elinizde bir ögütücü aleti yoksa elek veya süzgeçden de çorba malzemesini altına bir kap koyarak elde süzebilirsiniz ama bu kısmı uzun ve zahmetli olur. Çorba ögütücüden çekildikten sonra tencere içinde katı bir kıvam alacaktır tekrar ocağın altını yakın ve üzerine biraz daha su ekleyin, biraz kaynasın ılısın, limon sıkarak servis yapın. Afiyet olsun.
Not: Süzme mercimek yapacak olursanız mutlaka aynı tarifle beraber kırmızı mercimek kullanmanızı tavsiye ederim daha lezzetli olur ben bu çorbayı pratikliği açısından rondo da ögüttüğüm için çok sık yapıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder