Popüler Yayınlar

güzellik sırları

Ben,kozmetik değil de doğal güzellik malzemelerinden yanayım ve uygulayıp memnun kaldığım ürünlerin malzemelerini burada sizlerle paylaşimak istedim.

Dünya mutfağı

Burada denenmiş tatlılar, tuzlular,börek,çörek aklınıza gelen ne varsa uyguladığınız yemekleri benimle paylaşırmısınız?

Amigurubi

Naçizane,küçük kızıma yaptığım oyuncaklar ve başka sitelerden bulup beyendiğim amigurubiler.Çok seviyorum bunları içimdeki çocuk coşuyor.:))

Boncuk işleri

Yeni öğrendim ama çok ta hoşuma gitti doğrusu,modellerimizi paylaşabiliriz.

19 Eylül 2010 Pazar

Mısır ekmeği tarifi

Mısır ekmeği tarifi



MALZEMELER:
• 2 su bardağı mısır unu (250 gram)
• 2 çorba kaşığı sıvıyağı
• 1 çorba kaşığı süt
• 1 çorba kaşığı dolu dolu yoğurt

HAZIRLANIŞI

Mısır ununu eledikten sonra içine su hariç tüm malzemeleri ekleyin. Yu­muşak bir kek hamuru elde edinceye kadar su ekleyin. Ekleyeceğiniz suyun bir özelliği var: Kaynattığınız suyun kaynadığını biraz al­mak için içine az bir miktar içme suyu kat­manız gerekiyor. Yani suyun ılık olmaması, sadece kaynadığının biraz kırılması lazım.
Yağlanmış tepsiye yaydığınız çiğ hamurun üzerinde, bıçak yardımıyla dilimleri belirle­yin. Ekmek piştiğinde üzerinde bu izler kala­cak ve porsiyonlara ayırmanızı kolaylaştıra­cak. Silikon kalıp kullanmak daha pratik olsa da, yağlayacağınız bir cam kalıbı da kullana­bilirsiniz, önceden ısıtılmış 200 derece fırın­da yaklaşık 30-40 dakika pişir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder