8 kişilik
Malzemeler
- 12 su bardağı su
- 1 bütün tavuk
- 2 adet derisiz tavuk göğsü veya butu
- 3 adet havuç
- 1 büyük soğan
- 2 adet kereviz sapı
- 1/4 çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 demet dereotu (Yıkanmış bir iple bağlanmış olacak)
- 1 bütün tavuk
- 2 adet derisiz tavuk göğsü veya butu
- 3 adet havuç
- 1 büyük soğan
- 2 adet kereviz sapı
- 1/4 çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 demet dereotu (Yıkanmış bir iple bağlanmış olacak)
Hazırlanışı
1- Havuçların kabuklarını soyun.
2- Kereviz saplarını, yapraklarıyla birlikte 1.5 cm boyunda kesin.
3-12 su bardağı suyu büyükçe bir tencereye koyun.
4- İçine, tavuk parçaları ile kereviz saplarını atın ve kaynamaya bırakın.
5- Su kaynarken, bütün tavuğun içini tuzlayın.
6- Tuzladığınız bütün tavuğuda kaynayan suyun içine atın.
7- Ateşi kısın ve 30dakika haşlamaya bırakın.
8- 30dakika sonra çatalla kontrol edin.
9- Piştiğinden eminseniz, bütün tavuğu tencereden çıkartın ve soğumaya bırakın.
10- Parça tavuklar tencerede kalsın.
11- İçine bütün bir soğan, havuç, tuz ve karabiberi ekleyin.
12 - 1 saat 15 dakika kısık ateşte haşlayın.
13- Tabağa aldığınız bütün tavuk soğuyunca derisini vekemiklerini çıkartıp atın.
14- Kalan tavuğu küçük parçalar halinde doğrayın. (İsteğe göre çorbaya ekleyebilir yada salatada kullanmak üzere ayırabilirsiniz.)
15- Çorbayı süzün.
16- Havuçları küçük küçük kesip, tekrar çorbaya ekleyin.
17- Dereotunu birdakika süreyle çorbanın içine atıp çıkartın.
18- Tuz ve karabiberini kontrol edin.
19- Diğer parça tavukları da yine isteğe göre küçük küçük kesip tavuk suyuna ekleyebilir ya da salatada kullanmak üzere ayırabilirsiniz.
20- İsteğe göre içine şehriye ya da pirinç de ekleyebilirsiniz.
2- Kereviz saplarını, yapraklarıyla birlikte 1.5 cm boyunda kesin.
3-
4- İçine, tavuk parçaları ile kereviz saplarını atın ve kaynamaya bırakın.
5- Su kaynarken, bütün tavuğun içini tuzlayın.
6- Tuzladığınız bütün tavuğuda kaynayan suyun içine atın.
7- Ateşi kısın ve 30
8- 30
9- Piştiğinden eminseniz, bütün tavuğu tencereden çıkartın ve soğumaya bırakın.
10- Parça tavuklar tencerede kalsın.
11- İçine bütün bir soğan, havuç, tuz ve karabiberi ekleyin.
13- Tabağa aldığınız bütün tavuk soğuyunca derisini ve
14- Kalan tavuğu küçük parçalar halinde doğrayın. (İsteğe göre çorbaya ekleyebilir yada salatada kullanmak üzere ayırabilirsiniz.)
15- Çorbayı süzün.
16- Havuçları küçük küçük kesip, tekrar çorbaya ekleyin.
17- Dereotunu bir
18- Tuz ve karabiberini kontrol edin.
19- Diğer parça tavukları da yine isteğe göre küçük küçük kesip tavuk suyuna ekleyebilir ya da salatada kullanmak üzere ayırabilirsiniz.
20- İsteğe göre içine şehriye ya da pirinç de ekleyebilirsiniz.
Çoban Kavurma Hindi
Süre 20 dk.
4 kişilik
4 kişilik
Malzemeler
600 gr. Pınar Hindi Fileto Kuşbaşı
100 gr. Pınar Tereyağ
3 adet orta boy domates
20 adet arpacık soğan
8 diş sarmısak
4 adet tatlı sivri biber
12 adet orta boy kültür mantarı 1/2 demet maydanoz
1 adet defne yaprağı
1 tatlı kaşığı kekik
1/2 tatlı kaşığı tatlıkırmızı toz biber
1/2 tatlı kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı tuz
100 gr. Pınar Tereyağ
3 adet orta boy domates
20 adet arpacık soğan
8 diş sarmısak
4 adet tatlı sivri biber
1 adet defne yaprağı
1 tatlı kaşığı kekik
1/2 tatlı kaşığı tatlı
1/2 tatlı kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı tuz
Hazırlanışı
Geniş bir tavada tereyağını eritip arpacık soğanlar, sarmısak ve defne yaprağını soteleyin. Hindi fileto kuşbaşıları tavaya ilave edip hızlı ateşte renk alıncaya kadar kavurun.
Sivri biberlerin çekirdeklerini temizleyip kuşbaşı doğradıktan sonra tavaya ilave edin.
Etler suyunu çektiğinde kuşbaşı doğranmış kültür mantarlarını ilave edin.
Mantarlar suyunu çektiğinde kabuğu soyulup kuşabaşı doğranmış domatesleri ve bütün baharatları tavaya atıplezzetlendirin .
Hindi çoban kavurmanız piştiğinde ocaktan alıp taze kıyılmış maydanoz ilave ederek sıcak olarak servise sunabilirsiniz.
Sivri biberlerin çekirdeklerini temizleyip kuşbaşı doğradıktan sonra tavaya ilave edin.
Etler suyunu çektiğinde kuşbaşı doğranmış kültür mantarlarını ilave edin.
Mantarlar suyunu çektiğinde kabuğu soyulup kuşabaşı doğranmış domatesleri ve bütün baharatları tavaya atıp
Hindi çoban kavurmanız piştiğinde ocaktan alıp taze kıyılmış maydanoz ilave ederek sıcak olarak servise sunabilirsiniz.
Peynirli Mantar
13- 15 adet orta irilikte mantar
100 gr taze kaşarpeyniri
2 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
1 tepeleme çay kaşığı tuz
1 tepeleme çay kaşığıkırmızı biber
1 tepeleme çay kaşığı kekik
4- 5 sap maydanoz
100 gr taze kaşarpeyniri
2 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
1 tepeleme çay kaşığı tuz
1 tepeleme çay kaşığı
1 tepeleme çay kaşığı kekik
4- 5 sap maydanoz
Hazırlanışı
1. Mantarları yıkayın, saplarını elinizle koparın. Bir fırın kabına mantarların yuvarlak kısmı alta gelecek biçimde yerleştirin.
2.Kırmızı biber, kekik ve tuzu bir kapta karıştırıp mantarların üzerine serpiştirin. Her mantarın içine fındık büyüklüğünde yağ ve kesilmişi birer parça kaşarpeyniri koyun.
3. Sıcak fırında, üstü kızarıncaya kadar pişirin. Üzerlerine maydanoz yaprağı koyup servis yapın.
2.
3. Sıcak fırında, üstü kızarıncaya kadar pişirin. Üzerlerine maydanoz yaprağı koyup servis yapın.
Künefe
Süre 45 dk.
6 Kişilik
6 Kişilik
Malzemeler
100 gr tel kadayıf
1 Çorba kaşığı tereyağı
1 Çorba kaşığı tozşeker
Süslemek için :
Ceviz yada antep fıstığı
Şerbeti için :
1 Su bardağı su
1 Kahve fincanı tozşeker
1 Çorba kaşığı tereyağı
1 Çorba kaşığı tozşeker
Süslemek için :
Ceviz yada antep fıstığı
Şerbeti için :
1 Su bardağı su
1 Kahve fincanı tozşeker
Hazırlanışı
Öncelikle şerbetini hazırlayın.
Bunun için 1 su bardağı su ve 1 kahve fincanı tozşekeri kaynatıp, soğumaya bırakın.
Kadayıfı ince ince didin.
1 Çorba kaşığı tereyağını eritip, 1 çorba kaşığı tozşekerle karıştırın.
Kadayıfı koyacağınız kabın zeminine şekerli yağı dökün.
Ardından bir kat kadayıfı ilave edin.
Dil peynirini üzerine koyun.
Tekrar kadayıfı döşeyin.
Malzemeleri bu şekilde dizerek bitirin.
Ocakta altı hafif kızarana dek pişirin.
Ters çevirip, diğer yüzünü pişirin.
Üzerine soğuyan şerbeti gezdirin.
Dövülmüş fıstık yada ceviz serpin.
Soğuk veya ılık olarak servis yapın.
Bunun için 1 su bardağı su ve 1 kahve fincanı tozşekeri kaynatıp, soğumaya bırakın.
Kadayıfı ince ince didin.
1 Çorba kaşığı tereyağını eritip, 1 çorba kaşığı tozşekerle karıştırın.
Kadayıfı koyacağınız kabın zeminine şekerli yağı dökün.
Ardından bir kat kadayıfı ilave edin.
Dil peynirini üzerine koyun.
Tekrar kadayıfı döşeyin.
Malzemeleri bu şekilde dizerek bitirin.
Ocakta altı hafif kızarana dek pişirin.
Ters çevirip, diğer yüzünü pişirin.
Üzerine soğuyan şerbeti gezdirin.
Dövülmüş fıstık yada ceviz serpin.
Soğuk veya ılık olarak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder